O dansatoare din Rusia este suspectată de spionaj și înaltă trădare: „Avea legături cu Elveția. Era pregătită să plece într-o călătorie de afaceri acolo”


Este anchetă la Moscova. O dansatoare din buric a fost arestată de autorităţi, fiind suspectată de înaltă trădare şi spionaj.

Ekaterina Katya Zavalishina a fost acuzată că ar fi transmis secrete de stat unui reprezentant dintr-o ţară străină. Până în acest moment nu se cunoaşte cu exactitate către ce ţară au fost divulgate secretele, dar este cert că dansatoarea a fost arestată înainte de a efectua un zbor de afaceri de la Moscova, cu destinaţia Elveţia, scrie The Mirror.

Ea a fost reţinută ca suspect de spionaj de către FSB, Serviciu Secret din Rusia, condus  în trecut de preşedintele Vladimir Putin.

Dansatoare acuzată de spionaj

O sursă oficială a declarat agenţiei de presă de stat TASS că FSB a reţinut-o pe dansatoare, „Este supectă de înaltă trădare. Echipa de anchetă cere arestarea ei”. Până în acest moment nu este clar dacă acest caz are o legătură directă cu războiul din Ucraina, ajuns azi în cea de-a 113-a zi sau dacă una dintre ţările din occident are vreo implicare directă în toată această poveste.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să petreacă următorii 20 de ani în spatele gratiilor. Ea este cunoscută ca având legături strânse cu Elveţia, ba chiar a avut acolo şi o afacere, a cărei activitate a suspendat-o însă în luna aprilie a acestui an. 

russian dancer coperta.jpg

Femeia, condamnată la arest preventiv timp de 30 de zile

Într-o şedinţă cu uşile închise, Ekaterina a fost condamnată de Tribunalul Lefortovsky din Moscova la arest preventiv până în luna august. „Instanţa a pronunţat o măsură de restrângere împotriva ei sub forma unui termen de detenţie până la 13 august 2022”, a declarat un purtător de cuvânt. 

Femeia reținută este considerată a fi „specialist în domeniul relațiilor internaționale”. Ea a absolvit Universitatea de Stat din Moscova în 2011 și a călătorit anterior în SUA, Europa și Africa. Mama ei Larisa, în vârstă de 58 de ani, a confirmat că femeia urma să zboare pentru o călătorie de afaceri în Elveția.


Comentarii Facebook