O bătrânică de 86 de ani din Ucraina și-a donat pensia armatei ucrainene. „Și puținul pe care l-a avut l-a dat înspre slava Ucrainei”


Valentina Timoșenko, 86 de ani, din Liubotîn, regiunea Harkov, a oferit pensia ei lunară, 3.000 de grivne ucrainene, circa 450 de lei, Forțelor Armate ale Ucrainei.

Bunica, ai cărei fii și nepoți sunt mobilizați pe front, a dus banii la primărie pe 31 martie, a informat Comitetul Executiv al Consiliului Local Liubotîn. Valentina, născută în orașul Armavir, a lucrat toată viața ca factor poștal.

Valentina locuiește singură. Ea a cerut ca banii să fie virați armatei”, a declarat, pentru postul public ucrainean, Suspilne, unul dintre angajatii Consiliului Local. „Și puținul pe care l-a avut l-a dat înspre slava Ucrainei”, a mai declarat un angajat.

Potrivit acestuia, situația din Liubotîn este sub control. Pe cheltuiala Consiliului Local se distribuie zilnic circa 900 de prânzuri calde. 

Peste 7.000 de locuitori ai orașului au primit ajutor umanitar sub formă de alimente sau produse de igienă personală. În timpul războiului, până la 2.000 de refugiați au ajuns la Liubotîn și sunt găzduiți în case private, potrivit Libertatea.



Comentarii Facebook