Nunţile din perioada următoare, anulate? Autorităţile pregătesc o nouă serie de restricţii


Numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 este într-o continuă creștere în ultimele săptămâni, în unele județe din România fiind deja instituite restricții ținând cont de incidența tot mai mare a îmbolnăvirilor. În contextul în care vremea frumoasă încă permite organizarea de evenimente, mulți se întreabă dacă situația epidemiologică tot mai îngrijorătoare va duce la o nouă serie de restricții din partea autorităților, prin care nunțile să fie anulate în perioada următoare. Din păcate, unele regiuni ale țării au aplicat deja restricții dure pentru a combate răspândirea bolii.

Ce se întâmplă cu nunțile programate în perioada următoare. O nouă serie de restricții este adusă de valul patru

Autoritățile din România reîncep să aplice măsuri menite să împiedice răspândirea virusului care de un an de zile a instaurat pandemia. Cu viața complet dată peste cap, tinerii aflați la început de drum încearcă să își unească destinele într-un mod care să nu îi pună pe ei și pe cei dragi în pericol. Deși s-au luat măsuri la evenimentele private, contextul epidemiologic actual, cu noi cazuri raportate zilnic, ar putea face ca nunțile programate în perioada următoare să fie anulate. Specialiștii au anunțat deja o nouă serie de restricții o dată cu valul patru.

Nunțile programate în lunile septembrie și octombrie ar putea avea de suferit. Bilanțul din ultimele zile arată că există localități din România unde incidența cazurilor a depășit procentul de 3 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile au anunțat că această toamnă va fi marcată de restricții, rata de infectare fiind semnificativă în ultimele săptămâni, la nivel național. Există zone care au intrat deja în scenariul roșu, motiv pentru care nunțile și alte astfel de evenimente private au fost anulate.

Județele în care s-au impus noi restricții

În Iași, autoritățile au decis să închidă restaurantele și cafenelele, interzicând totodată organizarea de nunți, botezuri și alte evenimente private, din cauza unui număr ridicat de cazuri noi, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori în regiune. Totodată, incidența de peste 4 la mia de locuitori a făcut ca mai multe restricții să fie impuse și în comuna Săbăoani, județul Neamț, fiind de asemenea interzise nunțile în localitate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din Cluj a decis, în urmă cu câteva zile, să instituie o serie de restricţii în comuna Mărgău. Locuitorii nu mai pot circula pe timpul nopții după ce rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a urcat la 12,39 la mia de locuitori. De asemenea, începând din weekend-ul trecut, două localități din județul Arad au interzis la circulație după ora 20:00, în timp ce magazinele se închid de la ora 18:00. Cele mai recente informări transmise de către autoritățile din Arad raportează incidența de 5,31 la mie în localitatea Dezna. Tot aici intrau în vigoare o serie de restricții încă de sâmbătă, când incidența depășise 3 la mie. De asemenea, în localitatea Igneşti, incidenţa a ajuns ieri la 4,35 la mie.

Comentarii Facebook