Momentul în care un activist de mediu stropește un tablou de Gustav Klimt cu un lichid negru


Un activist ecologist a stropit cu lichid negru capodopera lui Gustav Klimt, „Viața și Moartea”, a anunțat conducerea Muzeului Leopold din Viena. Momentul a fost filmat și publicat pe rețelele de socializare. 

Restauratorii lucrează pentru a determina dacă pictura protejată de sticlă a fost deteriorată”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Klaus Pokorny. Grupul Letze Generation (Ultima Generație) a revendicat acțiunea pe Twitter, alături de mesajul: „Noile foraje de petrol și gaze reprezintă o condamnare la moarte pentru omenire”.

Gustav Klimt născut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei, a fost un pictor simbolist şi decorator austriac, lider al avangardei vieneze şi unul din fondatorii Secesiunii. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluţii din istoria artei. A murit pe 6 februarie 1918.

Sărutul”, „Judith și Holofen”, „Portretul Adelei Bloch-Bauer” și „Danae” se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, devenit un simbol al Viennei. 

Comentarii Facebook