Mofturi de 6500 de lire sterline! Șefa ICR Londra refuză un apartament gratuit, iar statul îi plătește altul de lux


Statul român plătește 6500 de lire sterline chirie pentru directoarea ICR Londra, deși are un apartament în clădirea în care funcționează instituția. Toți directorii de până acum au locuit în acel apartament, dar actrița Catinca Maria Nistor refuză acest lucru, conform Libertatea.ro.

Statul român a alocat un buget pentru o locuință de 120 de mp, în altă parte, dar acolo trebuie achitată o chirie exorbitantă și cheltuiuelile. 

ICR Londra își desfășoară activitatea într-un sediu concesionat de către Domeniul Coroanei Britanice, unde tatul român nu plătește chirie, ci doar costurile administrative și utilitățile. 

Catinca Maria Nistor nu a vrut să stea în apartamentul care are o bucătărie, două băi dotate corespunzător și alte patru încăperi spațioase. Ea a făcut cerere și a primit un alt apartament în apropiere de Harrods, celebrul magazin londonez, unde chiria lunară este de 6.500 de lire sterline, pentru 120 mp.

MAE a precizat că în sediul ICR Londra ”nu există un apartament cu destinația exclusivă de acomodare a directorului”, dar acolo au locuit toți directorii, a declarat o altă sursă din ICR. 

Catinca Maria Nistor a fost numită director al ICR Londra fără concurs, la propunerea președintelui instituției, Liviu Sebastian Jicman. Aceasta a primit, pe 15 aprilie, avizul pozitiv al Comisiei pentru Cultură a Senatului, deși unii senatori i-au contestat competențele. În cursul audierilor, Nistor nu a putut să spună care sunt principalele sale două obiective odată ce preia mandatul ICR Londra. ”Eu am niște idei, dar nu vreau să vorbesc”, a spus atunci.

Catinca Maria Nistor este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra.

Un angajat al ICR Londra a spus că aceasta a refuzat apartamentul din sediul ICR pentru că are un anturaj ”în care se mișcă” și în clădirea MAE nu ar avea libertate.

Actrița nu a comentat acest caz. 

Comentarii Facebook