Ministrul Sănătății e neliniștit pentru data de 15 mai: Mă îngrijorează momentul relaxării


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este îngrijorat de momentul relaxării, deoarece numărul cazurilor poate exploda rapid.

Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenţei de populaţie dintr-o zonă în alta, o interacţiune şi poate o recrudescenţă a transmiterii locale. Dar rămân totuşi optimist în condiţiile în care consider că precauţiile s-au înţeles, distanţarea s-a înţeles, masca în spaţiile închise s-a înţeles, regulile de igienă s-au înţeles şi atunci să sperăm că avem şi un rezultat care să nu ne facă să impunem şi alte restricţii”, a spus ministrul sănătății, conform Digi 24.

Temerea este că după starea de urgență, oamenii nu vor mai respecta nicio restricție. 

Vorbeam într-o emisiune trecută despre cei 90 la sută cei care am ascultat și cei 10 la sută care nu au ascultat. Rămâne ca fiecare dintre noi să poată fi corectorul celorlalți, în măsura în care putem să luăm atitudine. Dacă Curtea Constituțională a dat un verdict, s-au restrâns niște drepturi fundamentale... gândiți-vă că noi  nu am fi putut gestiona această pandemie dacă nu impuneam nişte restricţii; gândiți-vă că nu am fi putut opri nişte focare la Ţăndărei, la Suceava, dacă nu impuneam carantina; nu reuşeam să oprim nişte focare la Focşani, la Suceava, la Deva dacă nu impuneam nişte reguli, chiar dacă au fost militare, dar vine un moment când trebuie să conştientizăm că am trecut prin ceva deosebit. Faptul că suntem la suprafaţă nu înseamnă că nu ne putem duce la fund”, a spus Nelu Tătaru, luni seara, la Digi24.

Comentarii Facebook