Duminica 22 Mai

Ministrul Rafila vorbește despre lockdown, închiderea școlilor și multe decese, în lipsa certificatului verde la locul de muncă


Ministrul Sănătății susține că, în lipsa adoptării certificatului verde la locul de muncă, pot fi luate ”alte măsuri” care pot afecta viața economică și socială. Rafila vorbește despre lockdown, închiderea școlilor și număr mare de decese.

Rafila spune că important este ca instrumentul certificatului COVID să fie la dispoziția autorităților înainte de atingerea unui număr mare de cazuri.

Dacă acest certificat este introdus în vârful valului pandemic, eficacitatea este limitată și din păcate vom fi în situația în care alte măsuri ar putea să fie luate, care pot afecta viața noastră economică și socială”, afirmă ministrul.

Întrebat la ce alte măsuri se referă, Rafila a reiterat ideea că o creștere necontrolată a numărului de cazuri poate avea trei consecințe: lockdown, oprirea activității în școli și număr mare de decese.

De asta trebuie să ne asumăm cu toții anumite lucruri. Așa este în viață. Efectele unei pandemii trebuie să fie cât mai puțin grave pentru societate”, declară Rafila.

Acesta a spus și că dacă România ajunge în scenariul 1, în care doar 5% dintre cei infectați vor fi spitalizați, atunci nu va fi nevoie de lockdown sau va fi nevoie doar pentru o perioadă scurtă.


Comentarii Facebook