Ministrul Muncii, Marius Budăi, întrebat de unde vor lua bani pentru majorările salariale ale profesorilor: „Să ajungem la rectificare”


De la 1 ianuarie 2024, salariul profesorului debutant va fi 4.600 de lei net, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. El a spus că sumele necesare pentru majorările din educație vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului Ministerului Educației, la rectificare bugetară. Întrebat de unde vor fi luați banii, ministrul a răspuns: „Să ajungem la rectificare și veți găsi în rectificare sursa banilor."

Discuția și principiul - în următoarea grilă de salarizare, profesorul debutant va porni în așa fel cu coeficientul de ierarhizare încât salariul mediu brut să fie salariul minim. 

Discuțiile ulterioare care s-au purtat și practic ce s-a scris astăzi în ordonanța de urgență și ce s-a scris și în memorandum și în declarațiile liderilor politici, în mai multe acțiuni pe care le-am avut în această perioadă, este că prima tranșă de majorare între cumulul aflat în plată acum și acea prevedere va fi de 50% la început.  

Dacă în momentul de față, după această grilă, profesorul debutant are 5.398, până la 6.900 de lei, jumătate din această sumă probabil… De la 4.098 de lei va fi o creștere până la 4.600 de lei de la 1 ianuarie. Bani în mână, net", a spus Budăi.

Întrebat de unde va lua Guvernul acești bani, Budăi a răspuns: „Să ajungem la rectificare și veți găsi în rectificare sursa banilor".

Comentarii Facebook