Ministrul agriculturii avertizează că în România intră produse lactate care nu conțin, de fapt, lapte: ,,Anumite categorii de produse nu au văzut lapte”


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că în România intră produse lactate care nu conțin deloc lapte și-i îndeamnă pe români să cumpere mai mult din pieţe, de la vânzători care au certificat de producător.

„Toată lumea ne spune că aducem şi mâncăm unt şi alte produse, caşcaval, venite din Franţa, care, îţi spun, anumite categorii de produse nu au văzut lapte.(...) Sunt produse lactate şi produse din lapte care, practic, nu au văzut laptele! Spun că sunt din derivate din lapte. Aceste derivate pot să fie făcute din zer. Deci, în România intră produse care nu sunt de o calitate superioară”, declară ministrul pentru Profit.ro.

 El îi îndeammnă pe români să cumpere doar de la cei care au certificat de producător, pentru a evita intermediarii. 

„În pieţe cam jumătate sunt intermediari, jumătate sunt producători. Ce îi îndemn eu pe români este să cumpere acolo unde este afişat certificatul de producător.

Adică cei care l-au afişat sunt producători locali care sunt finanţaţi şi de Ministerul Agriculturii prin diferite scheme de ajutor de stat, iar cei care sunt intermediari nu au acest certificat de producător şi îi îndemn pe toţi românii să cumpere acele produse direct acolo unde sunt etichetate şi unde apare certificatul de producător”, afirmă Florin Barbu. 


Comentarii Facebook