MAI atrage atenția asupra folosirii materialelor pirotehnice pentru siguranța animalelor: „Distracția unora devine coșmarul animalelor”


Ministerul Apărării Interne atrage atenția asupra folosirii materialelor pirotehnice în noaptea de revelion pentru siguranța animalelor.

În noaptea dintre ani foarte multe animale sunt pierdute sau se accidentează, pentru că fug dezorientate. Zgomotele de petarde sau artificii sunt un chin și o traumă pentru căței și pisici. Pentru unii este o simplă distracție, dar pentru animale este un adevărat coșmar! Și nu numai pentru ele! Nu transformați bucuria sfârșitului de an în posibile tragedii! Fără petarde de Sărbători!”, este mesajul transmis de MAI pe rețelele de socializare.

Totodată, se subliniază faptul că, în ultima perioadă, structurile Poliției Române au confiscat peste 18 tone de materiale pirotehnice.

Orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit 18 ani sau comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Comentarii Facebook