Marti 27 Iulie

Ludovic Orban: Se vor purta măști în zonele aglomerate deschise. Ce se întâmplă cu terasele


Premierul Ludovic Orban a anunţat că de la 1 august, în zonele unde sunt multe cazuri de coronavirus, se va limita programul cluburilor şi teraselor.

Singurele discuţii sunt legate de limitarea programului la cluburi şi terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel naţional, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că şi pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepţia legată de persoanele aparţinând unei familii, să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor. De asemenea, e discuţia legată de posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştilor în spaţii deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban. 

El a mai spus că marţi va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Specialiştii deja au formulat nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi cel mai probabil azi (marţi – n.r.) va fi CNSU şi miercuri şedinţă de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a introduce noi măsuri”, a precizat premierul.

Comentarii Facebook