Legea recursului compensatoriu. Peste 16.000 de deținuți periculoși au fost eliberaţi


Ministerul Justiției a răspuns la interpelarea deputatului PNL Sorin Bumb, cu privire la numărul deținuților eliberați ca urmare a legii recursului compensatoriu, dar și pentru ce fapte au fost încarcerați. 

Au fost eliberați 2.000 de condamnaţi pentru fapte precum omor, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, și peste 14.000 de deţinuţi condamnaţi pentru diverse alte infracţiuni precum viol sau pornografie infantilă.

Conform Ministerului Justiţiei, ”au fost puse în libertate 16.217 persoane private de libertate”, 2.909 fiind eliberate pentru că pedeapsa le-a expirat ca urmare a recursului compensatoriu, în timp ce ”un număr de 13.308 au fost puse în libertate condiţionat, conform hotărârilor instanţelor de judecată”. Dintre aceştia, 968 s-au întors în închisoare după comiterea de noi infracţiuni sau ca urmare a altor cauze penale aflate pe rol.


Bilanţul legii recursului compensatoriu

2.088 de deținuți eliberaţi după ce au comis fapte precum omor, omor calificat, ucidere din culpă sau loviri şi vătămări cauzatoare de moarte;

5.928 de eliberaţi după ce au comis fapte precum furt, furt calificat, tâlhărie şi tâlhărie calificată;

762 eliberaţi după ce au comis violuri;

243 de condamnaţi pentru trafic de persoane şi trafic de minori au fost şi ei eliberaţi.

Comentarii Facebook