Klaus Iohannis după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”


Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis, joi dimineața, 24 februarie, pe contul său de Twitter.

Președintele condamnă lipsa de cooperare a Rusiei și alegerea folosirii forței în schimb

În mod regretabil, în ciuda eforturilor intense la nivel european și euroatlantic de dezescaladare a situației, Federația Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii și securității mondiale, a ales calea folosirii forței armate, în contradicție manifestă cu dispozițiile Cartei ONU”, a declarat președintele.

Federația Rusă a dovedit încă o dată că nu este interesată de oferta de dialog constructiv și responsabil avansată de comunitatea europeană și euroatlantică, ci a urmărit constant și intenționat confruntarea și impunerea prin forță a pretențiilor sale, subsumate logicii desuete a așa-ziselor sfere de influență”, a mai precizat acesta.

Klaus Iohannis a asigurat cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară. 

Citește și: Ministerul de externe, apel urgent către românii din Ucraina - „Părăsiți imediat țara!”


Comentarii Facebook