Jumătate dintre decesele de coronavirus din marile țări ale Europei se produc în centre de îngrijire a vârstnicilor


Cotidianul britanic The Guardian scrie că între 42% şi 57% dintre decesele din țări precum Italia, Spania, Franţa, Irlanda ori Belgia se produc în astfel de locații.

Cotidianul a citat un raport al London School of Economics (LSE), conform Digi 24.

The Guardian scrie că la nivelul Angliei, cifrele vehiculate în domeniul asistenţei arată că peste 1.000 de decese ar proveni din acest mediu.

În unele cămine, numărul morţilor ar fi de ordinul zecilor. De exemplu, la un astfel de cămin din Durham, cu o capacitate de 71 de rezidenţi, numărul deceselor a ajuns la 12, mai scrie sursa citată.

Pe de altă parte, profesorul Chris Whitty, oficial senior în domeniul medical, a declarat săptămâna trecută că în Anglia circa 9% dintre aziluri şi cămine au raportat îmbolnăviri.

Pe de altă parte, LSE notează că cifrele diferă în funcţie de sursă, astfel că pentru moment comparaţiile sunt foarte dificil de alcătuit.

Încercăm să documentăm în timp real şi să întocmim statisticile”, a declarat Adelina Comas-Herrera, reprezentantă LSE, potrivit Mediafax.

Ea a oferit şi un avertisment cu privire la acţiunea autorităţilor, cărora le-a transmis să nu aştepte până în ultima clipă pentru a lua măsuri de protecţie a căminelor.

Dacă aşteptăm ca dovezile să fie perfecte, va fi prea târziu pentru a mai face ceva”, a spus ea.

În Seattle, Statele Unite, cifrele dintr-un cămin arată că din 101 rezidenţi care au contractat virusul, 34 au decedat.

Asta arată lipsa de atenţie faţă de bătrânii din cămine. (...) Bătrânii şi seniorii merită mai mult decât să fie ignoraţi ori uitaţi”, a declarat şi dr. Michael Head, de la University of Southampton.

Comentarii Facebook