Vineri 28 Februarie

Judecătorul Cristi Danileț: Toți cei șapte violatori din Vaslui sunt liberi ”grație recursului compensatoriu”


Cei șapte violatori de la Vaslui sunt astăzi oameni liberi ”grație recursului compensatoriu”, a anunțat judecătorul Cristi Danileț. Magistratul este și el șocat, având în vedere că cei șapte au fost condamnați la 10 ani, 8 ani și 6 ani de închisoare.

Cristi Danileț a anunțat acest lucru la conferința SuperTeach, susținută în fața profesorilor, la Cluj-Napoca, potrivit edupedu.ro.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor.

În 2015, toți au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare, dar au fost eliberați cu ajutorul recursului compensatoriu, care le-a ”tăiat” o parte din condamnare din cauza condițiilor improprii din închisori.

Comentarii Facebook