Duminica 28 Aprilie

Inundații în Grecia! Peste 100 de români au rămas blocați pe un feribot, din cauza vremii


Zeci de români aflați în Grecia au avut nevoie de ajutor, din cauza fenomenelor meteorologice extreme, anunță MAE. Astfel, Ambasada României la Atena și Consulatul General de la Salonic au primit apeluri de la cetățenii români aflați în zonele afectate de inundații. 

Circa 100 de români au rămas blocați, miercuri seara, pe un feribot pe ruta Skiathos – Volos, după ce autoritățile elene au amânat debarcarea până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

După îmbunătățirea condițiilor meteorologice, feribotul a fost adus la țărm iar cei 100 de cetățeni români, debarcați în siguranță.

,,Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Atena a menținut legătura și cu reprezentanții unui grup de cetățeni români blocați pe un feribot pe ruta Skiathos – Volos, ca urmare a deciziei autorităților locale elene de amânare a debarcării persoanelor aflate pe feribot, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice în zona de debarcare. După debarcarea celor aproximativ 100 de cetățeni români aflați la bordul ambarcațiunii, căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat, la solicitarea ambasadei, cu privire la variantele de evacuare”, a anunțat MAE.

Alţi români sunt blocaţi în hoteluri din Grecia din cauza inundațiilor devastatoare care au afectat țara, informează Hotnews.ro

Grecia este grav afectată de ciclonul Daniel, fiind înregistrate ploi de la 600 până la 800 de litri pe metru pătrat în 24 de ore, un fenomen fără precedent în datele meteorologice ale ţării.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, fiind în vigoare un cod roșu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor, până joi.

Comentarii Facebook