Interceptările SRI au respectat legea


Judecătorii Curții Supreme arată în raportul de monitorizare a interceptărilor SRI că acestea s-au făcut în limitele legii.

În urma unei decizii a Curții Constituționale, judecătorii Curții Supreme au primit sarcina de a monitoriza activitatea Centrului Național de Interceptări a Comunicațiilor (CNIC) din cadrul SRI.

Comunicațiile sunt interceptate în condițiile și limitele cuprinse în actul de autorizare, astfel cum acestea au fost introduse în aplicațiile informatice de către autoritatea judiciară, căreia îi revine competență exclusivă de punere în aplicare a măsurilor de supraveghere; datele se stochează pe serverul general în formă criptată, pentru o perioada de timp, sunt expediate, în sistem complet automatizat, organului judiciar beneficiar, apoi sunt distruse automat. Tehnic, nu există posibilitatea înregistrării peste durata mandatului emis de judecător pentru că sistemul se închide automat la împlinirea termenului limită dispuse prin actul de autorizare”, arată concluziile verificărilor făcute de Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit sursei citate, procesele tehnice de interceptare a comunicațiilor sunt realizate în centrele operatorilor de telecomunicații, iar conținutul comunicațiilor interceptate este transferat în mod complet automatizat către sistemul de stocare administrat de CNIC, fără vreo intervenție umană din partea personalului SRI, transmite RFI.ro.

Problema interceptărilor SRI a fost exploatată la maxim de fosta putere PSD - ALDE, pentru a alimenta himera statului paralel și a justifica necesitatea schimbării legilor justiției.


Comentarii Facebook