Informații OFICIALE despre coronavirus: Va fi emisă o nouă ordonanță militară. Românii veniți de Paște intră în carantină


Premierul Ludovic Orban anunță că a fost pregătită o nouă ordonanță militară.

Am pregatit elementele pentru noua ordonanta. Vă vor fi prezentate măsurile. E în forma finală ordonanta. Am evoluat capacitatea de carantinare. Măsurile vor fi prezentate de ministrul de interne în cursul zilei de astăzi.

Au venit foarte multe persoane care au venit din zona roșie. O sa luam masuri. Am luat decizia de a institui spații de cazare pentru gărzi. În spitale au fost instituite gărzi pentru a asigura odihna medicilor. Încercăm sa limitam numărul de infectați în spitale. Sunt testați medicii care au fost în contact cu cadrele medicale care sunt declarați pozitivi

Suma de 500 euro este cuprinsa deja în programul ședinței de guvern de luni. Luni e prevăzută o ședința de guvern si vom adopta mai multe măsuri. La ora actuala exista contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Graficul de livrare nu este respectat”, a spus premierul.

Despre românii care vin acasă de Paște, acesta a spus că sunt luate măsuri suplimentare. ”Toți cei care vor veni în țara vor intra in carantina. Toți cei care vor veni nu își vor petrece Paștele in condiții normale, vor trebui sa stea in carantina. Vreau să transmit un mesaj foarte clar. Toți cei care vor veni incepand de maine vor fi obligați să intre în carantina. Deja numărul țărilor care au trecut în zona roșie s-a mărit semnificativ. S-au semnalat foarte puține nereguli la centrele de carantină.

Avem 13.000 de români care sunt cazați in centrele de carantina și îi apreciez pentru faptul ca respecta regulile. Avem probleme in Tandarei pentru ca unele persoane nu respecta regulile”, a mai spus Orban, conform Mediafax.

Comentarii Facebook