Influenceri condamnați la biciuire pentru că au ironizat un demnitar pe TikTok


Doi influenceri din Nigeria vor fi biciuți și obligați să spele pe jos în tribunal după ce au ironizat un demnitar pe TikTok, scrie BBC.

Mubarak Isa Muhammed și Muhammed Bula au fost găsiți vinovați de defăimarea lui Abdullahi Ganduje, guvernatorul statului Kano, din nordul statului. Cei doi au fost arestați săptămâna trecută, după ce au postat pe TikTok și Facebook înregistrări video în care îl ironizau pe guvernator pentru că ar fi furat mai multe terenuri, este corupt și a adormit la birou.

Procurorul Wada Ahmed Wada a susținut în fața instanței că acuzații l-au defăimat pe guvernatorul Abdullahi Ganduje și că acțiunea lor a tulburat liniștea publică.

Muhammed și Bula au pledat vinovați și au cerut clemența instanței, însă judecătorul a decis ca fiecare să primească 20 de lovituri de bici. În plus, aceștia vor fi obligați să achite o amendă de 10.000 de naira (22,65 euro) și să facă curățenie în tribunal timp de 30 de zile. Totodată, ei trebuie să-i prezinte scuze public guvernatorului pe rețelele sociale.

Avocatul celor doi a declarat că nu va contesta sentința, dat fiind că aceasta nu include o pedeapsă cu închisoarea.

Statul Kano, condus de guvernatorul ironizat de cei doi influenceri, se află în nordul Nigeriei și are o populație majoritar musulmană. Kano se numără printre statele nigeriene în care se aplică Sharia, o interpretare strictă a legii islamice, în paralel cu sistemul juridic. În tribunalele Sharia pot fi judecați doar musulmanii.


Comentarii Facebook