HALUCINANT! Subsțanțele toxice folosite la deratizarea din Timișoara, cumpărate de pe piața neagră


Patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanţele folosite de la ”o cunoştinţă”, fără acte, la ”negru”.

A recunoscut întreaga derulare de evenimente, a dat notă de relaţii suplimentare, aş putea spune că a colaborat întru totul cu organele de urmărire penală, recunoscându-și faptele. (...) A dat notă de relaţii vis-a-vis de cum a făcut deratizarea, de unde a procurat substanţele, cum a perceput el în mod direct situaţia. Vă daţi seama, nimeni nu a vrut să suprime viaţa nimănui până la urmă. A fost un incident total nefericit şi pentru el chiar surprinzător, aş putea spune, nu se aştepta să fie un astfel de deznodământ dramatic", a declarat Călin Stăiculescu, avocatul adminstratorului firmei, citat de Mediafax.

Bărbatul le-a spus procurorilor că a cumpărat substanțele de pe piața ”neagră”.

Substanţele le-a cumpărat de o cunoştinţă care se ocupă, printre altele, cu vânzarea de astfel de substanţe. A zis că lucrează chiar la o firmă de profil, urmează să fie audiat în cursul zilei de astăzi acea persoană. Ele ( n.r. substanţele ) nu au fost cumpărate din ce am înţeles cu factură sau cu chitanţă fiscală, prin urmare se prezumă a fi cumpărate din zona asta ( n.r. piaţa neagră ). Fiecare interpretează cum doreşte, nu ştiu în ce măsură pot să etichetez eu, să cataloghez că au fost cumpărate de pe piaţa neagră sau nu. (...) Au fost cumpărate fără facturi şi fără a deţine acte de provenienţă legale. Probabil sunt nişte substanţe care sunt puse într-un circuit public. Ele trebuie să aibe nişte documente care trebuie să le însoţească. Le-a achiziţionat de la un individ care cred că lucrează la o firmă. Nu cunosc detalii suplimentare”, a mai explicat Stăiculescu.

Substanțe similare au mai fost folosite la un hotel din judeţul Timiş, unde a avut rezultate foarte bune.

Administratorul firmei știa că substanțele folosite sunt mai puternice, dar a primit asigurări că apartamentele unde a făcut deratizare nu erau ”locuite pe de o parte şi nu vor fi locuite în perioada următoare şi urma să facă şi igienizarea ulterioară în aceste locaţii. El a şi sigilat, a închis omul aceste apartamente, le-a zăvorât, le-a închis cu cheia, le-a sigilat cu bandă adezivă. În situaţia în care el a înţeles că trebuie să le izoleze cât mai bine ca să nu fie urmări neplăcute şi să reziste, până la urmă, acea soluţie să îşi facă efectul mai bine”, a declarat Călin Stăiculescu.

Avocatul a mai spus că la intrare în bloc a fost amplasat un anunț, dar că nu l-a verificat și nu l-a văzut personal. 

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după efectuarea deratizare.

Administratorul firmei a folosit pentru deratizare un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ”care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială”, precizează autoritățile.

Foto: news.ro

Comentarii Facebook