Guvernul nu mai lasă în pace șoferii. Se anunță amenzi usturătoare și pentru lipsa rovinietei


Ministerul Transporturilor continuă parada schimbărilor radicale din domeniul auto. De data aceasta, instituția vrea să majoreze amenzile emise pentru lipsa rovinietei. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va crește sancțiunile până la 275 de lei în cazul unui autoturism și le va tripla în cazul unui camion. În unele situații, pentru vehiculele de mare tonaj, amenzile vor crește până la 12.000 de lei. 

Lovitura este „doar pentru șoferii care nu plătesc contribuțiile”

Alin Șerbănescu, comunicator al Ministerului Transporturilor, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că decizia luată va fi o lovitură doar pentru șoferii care nu își plătesc contribuțiile și pentru șoferii indisciplinați. 

În ceea ce privește creșterea amenzilor avem o statistică și conform acesteia vedem că, începând din 2015, de când a fost implementat sistemul, cresc progresiv abaterile în ceea ce privește plata rovinietei. Ca atare, pentru că drumurile trebuie întreținute, noi încurajăm plata rovinietei pentru că aceste sume sunt folosite pentru repararea drumurilor. Pentru cei care folosesc drumurile fără să plătească, am găsit această modalitate de a-i amenda. S-a constatat însă că amenzile sunt mult prea mici. Și ca atare a trebuit să apelăm la această majorare a amenzilor pentru a-i stimula pe cei care nu plătesc, să plătească”, a declarat Alin Șerbănescu, la Antena 3.

Potrivit comunicatorului, rovinietele sunt folosite la reparația drumurilor. Fondurile Europene sunt folosite la construcția drumurilor. După câte știți, avem în construcție, în acest moment, o serie de autostrăzi numai pe regiunea Moldovei, ca informație utilă, 1116 kilometri de autostradă se vor construi în următorii 10 ani. 

Ce se întâmplă cu șoferii care au uitat să achite rovinieta

Cu privire la cei care nu sunt rău platnici, însă uită pur și simplu să plătească rovinieta, Alin Șerbănescu spună că există soluții pentru a nu ajunge într-o astfel de situație. 

Noi avem pe platforma CNAIR posibilitatea de a oferi aceste informații. Deci un cetățean care dorește să-și verifice valabilitatea rovinietei poate intra pe această platformă și poate să-și verifice valabilitatea rovinietei. Nu putem să apelăm la ideea de SMS și vă spun și de ce. Dumneavoastră poate mâine vă schimbați numărul de telefon. Și atunci nu va mai fi valabil”, a continuat el. 


Comentarii Facebook