Generalii ruşi ar fi încercat să-l convingă pe Putin să pună capăt invaziei, potrivit unui raport apărut în presa britanică


Serviciile occidentale de informaţii consideră că armata rusă a suferit pierderi foarte grele care, la un moment dat, s-ar putea dovedi insuportabile. Un raport confidenţial ajuns în presa britanică susţine că generalii ruşi au încercat să-l convingă pe Putin să pună capăt invaziei. 

Această încercare însă nu a avut succes, iar liderul de la Kremlin încă mai crede că poate obţine victoria. Deocamdată, pe lângă luptele crâncene din Donbas, Rusia a reluat bombardamentele în regiunile Harkov şi Sumî, din nordul ţării. În sud, ucrainenii au contraatacat spre Kherson, dar liniile de apărare fortificate de ruşi rezistă, scrie observatornews.ro

Vladimir Putin ar suferi de cancer sau de boala Parkinson, liderul de la Kremlin a supraviețuit unei tentative de lovitură de stat sau, cum susțin unele tabloide, ar fi murit și ar fi fost înlocuit de o sosie - sunt doar câteva din zvonurile și rapoartele neconfirmate, care nu pot fi verificate din surse independente, scrie The Guardian.

Severodoneţk este în aceste zile principalul obiectiv al ofensivei ruse în Donbas. Tactica este aceeaşi ca la Mariupol: oraşul trebuie cucerit cu orice preţ, chiar dacă va fi făcut una cu pământul. Din cei 100 de mii de locuitori pe care acesta îi avea înaintea invaziei, acum au rămas mai puţin de 15 mii. Sunt toţi refugiaţi în subsoluri, fără şanse de a părăsi oraşul. 

Comentarii Facebook