Gelu Oltean, clujeanul care a condus Serviciul secret al Poliției, arestat pentru trafic de droguri. Credea în șamanism


Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, a fost aresta preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat de trafic de droguri. 

Tribunalul Brașov a decis arestarea acestuia, alături de Vanessa Youness și Thomas Lishman, la propunerea procurorilor DIICOT.

DIICOT a anunțat oficial că ”trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”.

Clujeanul Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne), a fost reținut sâmbătă de procurorii DIICOT Brașov pentru presupus trafic de droguri, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Procurorii DIICOT au cerut deja judecătorilor de la Tribunalul Brașov arest preventiv pentru Oltean, scrie g4media.ro.

Alături de fostul șef al DGIPI au mai fost reținuți Vanessa Youness și un cetățean englez, Thomas Lishman. Toți cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness Youness Clinic, de lângă București, unde în cadrul unor așa-zise tratamente pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog, potrivit surselor citate. Vanessa Youness e fondatoarea clinicii, Gelu Oltean este partenerul său de viață, iar Thomas Lishman ar fi ”șamanul” clinicii.

De altfel, Gelu Oltean vorbea într-un interviu pentru Evenimentul Zilei din 25 februarie 2019 despre această substanță, numită ”Ayahuasca”, despre care susținea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

Propunerea DIICOT Brașov de arestare preventivă a apărut și pe portalul instanțelor.

Gelu Oltean este omul de încredere al lui Virgil Ardelean, supranumit ”Vulpea”.

Gelu Oltean a fost șeful DGIPI până în 2014, când a fost eliberat din funcție de premierul Victor Ponta, la propunerea lui Gabriel Oprea.

Motivul demiterii ar fi fost implicarea lui Gelu Oltean în dosarele Uioreanu și Isaila. Fostul șef al DGIPI negocia cu fostul președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu (PNL), trimis în judecată pentru corupție, numirea unor șefi de poliție în Cluj. Vasile Pogacean, omul de afaceri arestat in dosarul Uioreanu, este finul lui Gelu Oltean din prima căsnicie cu Angela Rusu, cantareata de muzica populara. 


Comentarii Facebook