Fraudă URIAȘĂ la proba teoretică a examenului auto! S-a copiat în grup cu o cameră ascunsă


S-ar putea ca pe drumurile din România să fie mulți șoferi care nu au ce căuta acolo. O fraudă de proporții a fost descoperită de polițiștii și procurorii din Ilfov la examenele auto date în București.  

Până acum, cel puțin 55 de suspecți ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși erau analfabeți, conform Stirileprotv.ro.

Oamenii aveau o cameră ascunsă îndreptată spre grilele de examen, iar un complice le spunea prin cască ce să bifeze dintr-o mașină aflată în apropiere.

Unul dintre suspecți a luat 25 de puncte la test, deși el nici nu știa să citească pe litere mandatul de aducere la audieri.

Acesta ar fi plătit 7.500 de euro unui instructor auto și unui partener care i-au instalat microfon, cască și o cameră video în formă de nasture, ascunsă în cămașă.

În timp ce instructorul îl aștepta pe hol, celălalt complice era într-o mașină unde urmărea pe un monitor imaginile transmise de camera ascunsă. Îi dicta apoi candidatului răspunsurile.

”Creierul” din spatele afacerii lucrează de șapte ani ca instructor auto la o școală de șoferi din București.

Pentru a putea da examenul în București, cei care îl fraudau și-au stabilit fictiv adresa în Capitală, într-o clădire unde erau înregistrate peste 10.000 de persoane.

Toți cei suspectați vor fi retestați.

Comentarii Facebook