FOTO - Un pensionar și-a cumpărat un aparat radar pentru a-i prinde pe vitezomanii care trec prin fața casei lui: „Poate fac și autoritățile ceva”


Hans Matti, un pensionar de 80 de ani din Boltigen, cantonul elvețian Berna, și-a cumpărat un aparat radar și măsoară vitezele celor care trec prin fața casei sale, unde restricția este de 50 km/ h. „Una din patru mașini depășește limita legală”, spune octogenarul, pentru ziarul Blick. El speră să convingă autoritățile să facă un sens giratoriu în zonă.

De mai bine de un deceniu mă lupt cu autoritățile! Cer doar ca prin fața casei mele să fie mai puține curse de mașini. E o situație cu adevărat periculoasă pentru mine și pentru ceilalți locuitori”, explică Hans Matti. 

Pentru a demonstra că are dreptate, Matti ș-a cumpărat propriul său dispozitiv radar, măsoară cu sârguință viteza celor care trec prin fața casei lui, folosește laptopul și face rapoarte lunare. 

Una din patru mașini, depășește limita legală

În a treia săptămână din august, de exemplu, dispozitivul lui Matti a măsurat că 26 la sută din toate vehiculele au depășit viteza legală de 50 de kilometri pe oră. Evaluarea detaliată arată că au fost mașini care au circulat cu viteze între 100 și 120 km/h

În jur de 7.000 de vehicule trec în fiecare zi pe drumul din fața casei pensionarului revoltat. Conform geoportalului federal, 21 de accidente, dintre care cinci s-au soldat cu victime rănite grav, s-au produs pe porțiunea de trei kilometri dintre Boltigen și Weissenbach, în ultimii 10 ani.

matti 3.jpg

„Concerte de claxoane în fața casei mele” 

Pentru a face drumul mai sigur, autoritățile au prezentat un proiect de reamenajare a peisajului rutier, însă nu a fost făcut nici un demers concret.

Sunt urât în Boltigen. Din cauza eforturilor mele de calmare a traficului, au fost concerte de claxoane în fața casei mele. Chiar și în miezul nopții”, a mai spus Hans Matti:

Președintele Consiliului Municipal Boltigen, Anna Bieri, a transmis că „suntem la curent cu nemulțumirea domnului Matti. Autoritățile responsabile sunt implicate în rezolvarea situației”.

matti 2.jpg

Comentarii Facebook