FOTO - Un ceas de buzunar, un meniu şi o listă cu pasageri de pe Titanic, vândute cu sume impresionante la o licitație


Un ceas de buzunar care a aparţinut unui funcţionar ce a călătorit pe Titanic s-a vândut cu peste 100.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Henry Aldridge & Son, din Marea Britanie. Odată cu ceasul, au fost vândute şi o listă cu pasageri, dar şi un meniu de la restaurantul de pe bordul Titanicului, relatează BBC. 

Ceasul lui Oscar Scott Woody a fost pierdut în momentul în care nava Titanic s-a scufundat pe 14 aprilie 1912. A fost recuperat din ocean și a predat soției sale, Leila, luna următoare. Ceasul a fost vândut sâmbătă la casa de licitaţii Henry Aldridge & Son din Devizes, Marea Britanie, împreună cu alte obiecte de pe nava scufundată.

ceat titanic 2.jpg

Un meniu de restaurant şi o listă cu pasageri au fost şi ele licitate

Un meniu de la clasa întâi, care anunţa pasagerii că la restaurant pot mânca preparate precum muşchi de vită, chifteluţe şi raţă cu sos de mere, s-a vândut cu 50.000 de lire sterline

ceat titanic 3.jpg

O listă de pasageri, aflaţi tot la clasa întâi, a costat 41.000 de lire sterline. Lista de pasageri aparținea unui jucător de noroc numit George Brereton, care s-a urcat la bordul navei transatlantice pentru a încerca să câștige bani.

A pus stele lângă numele celor mai bogați oameni. Există unul în special, Charles Hays, care a deținut Grand Pacific Railroad în America; un tip foarte bogat”, a spus Licitatorul Andrew Aldridge pentru BBC Radio Wiltshire:

O farfurie de desert împodobită s-a vândut cu 20.000 de lire sterline și o secțiune dintr-o coloană de la restaurantul „à la carte” cu 23.000 de lire sterline. Casa de licitaţii Henry Aldridge & Son este binecunoscută pentru vânzarea obiectelor de pe Titanic. O haină de blană deținută de o stewardesă de primă clasă s-a vândut acolo pentru 150.000 de lire sterline în 2017. În același an, o scrisoare a pasagerului Titanic Oscar Holverson s-a vândut cu 126.000 de lire sterline.

Comentarii Facebook