FOTO - O aeronavă Beluga XL5 a fost lovită de fulger în aer, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroport


Camerele de supraveghere au surprins momentul în care un Airbus Beluga a fost lovit de fulger după ce a decolat de pe un aeroport din Marea Britanie, potrivit DailyStar

Aeronava Beluga model XL5 a fost lovită de un  fulger care a provocat o „explozie” la scurt timp după ce a părăsit aeroportul Hawarden din Flintghire, Țara Galilor. Aeronava avea destinația Hamburg și fusese în aer doar pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a fi lovită, a raportat Wales Online. 

Deși zborul a continuat normal și a aterizat în orașul german la câteva ore după plecarea sa din Marea Britanie, „explozia” provocată de fulger a creat panică. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul, despre care zeci de persoane au raportat că au auzit un sunet de „explozie”, precum și un bliț alb strălucitor.

beluga 2.jpg

Un purtător de cuvânt al Airbus UK a declarat: „Astăzi, la ora 13:00, Beluga XL5 care pleca de pe aeroportul Hawarden a fost lovit de fulger. Acesta este un eveniment de rutină în aviație și aeronava și-a continuat călătoria către Hamburg așa cum era planificat. În conformitate cu procedura de operare strandard, aeronava va fi inspectată înainte de următorul zbor”. 

Sursa foto: Glenn Smethurst - Daily Post Wales


Comentarii Facebook