FOTO - Noi imagini șocante de la Mănăstirea Vlădiceni: Ucenicul părintelui Calistrat, surprins în timp ce încerca să sărute o credincioasă


Ucenicul părintelui Calistrat Chifan, Ionuț Hrisostom Turtoi, a fost surprins în timp ce ar fi încercat să sărute o credincioasă, în biserică. Cum se apără, după ce a și îmbrățișat-o pe femeie. 

Imaginile șocante au fost trimise chiar de cele două enoriașe implicate în scandalul cu preotul Calistrat Chifan. Ionuț Hrisostom Turtoi, unul dintre ucenicii părintelui, a fost surprins în ipostaze destul de apropiate cu o enoriașă.  Cum comententează fotografiile în care pare că vrea să o sărute pe credincioasa, chiar în „casa” lui Dumnezeu!

Uncenicul preotului Calistrat Chifan ar fi încercat să sărute o enoriașă

În imaginile surprinse se poate observa că preotul Ionuţ Hrisostom Turtoi o ține de mâini pe enoriașă și pare că încerca să o sărute. Acesta ar fi recunoscut pentru astfel de gesturi, iar îmbrățișările ar fi devenit un obicei pentru el când vine vorba de credincioși, lucru negat totuși de starețul Mănăstirii Vlădiceni.

turtoi.PNG

Potrivit primelor informații, Mitropolia Moldovei și a Bucuvinei se ocupă de cercetarea cazului. Preotul Ionuţ Hrisostom Turtoi nu a vrut să vorbească direct despre cele întâmplate, însă starețul Mănăstirii Vlădiceni, Arsenie Butnaru, a mărturisit că atunci când au fost surprinse imaginile se aflau mai mulți oameni care așteptau în spate, iar el nu l-ar fi văzut pe părinte în astfel de ipostaze.

Oricum nu este o practică, Doamne fereşte!, mai întâi, în spate erau alţi oameni care aşteptau, aşa este acolo la paraclis, domnişoara pare o copilă, iar el are spre 50 de ani. Pentru că e în biserică, în faţa multora, nu mi-aş face mari probleme. Nu ştim momentul, conjunctura. Eu nu l-am văzut în astfel de ipostaze…”, a mărturisit stareţul Mănăstirii Vlădiceni, pr. Arsenie Butnaru, potrivit ziaruldeiasi.ro

Cum justifică preotul gestul pe care l-a făcut

Deși nu a vrut să comenteze în mod direct imaginile, starețul Mănăstirii Vlădiceni a luat legătura cu preotul, iar acesta i-ar fi spus că fotografiile sunt făcute de ziua lui, iar nu ar fi putut să facă gesturi indecente pentru că „erau oameni în biserică”.

Era de ziua mea şi era la altar, în văzul tuturor. Erau oameni în biserică, nu puteam face gesturi indecente. Pr. Calistrat mi-a atras atenţia că sunt filmat şi i-am spus că nu am nimic de ascuns”, i-ar fi scris preotul Hrisostom starețului Mănăstirii Vlădiceni.

Ba chiar mai mult, preotul susține că părintele Calistrat Chifan i-ar fi atras atenția că era filmat în momentul respectiv.


Comentarii Facebook