Filme pentru adulți și cântece rusești, în timpul dezbaterii proiectului de lege pentru securitatea cibernetică a României


Un incident grav s-apetrecut, vineri, 18 noiembrie, la o dezbatere privind proiectul de lege pentru Securitatea și Apărarea Cibernetică a României. 

În timpul dezbaterii, în ecranele participanților online au apărut secvențe din filme pentru adulți și s-a auzit muzică rusească, potrivit Antena 3 CNN. 

Între cei prezenți la dezbatere se aflau secretari de stat, parlamentari, un oficial al Directoratului pentru Securitate Cibernetică și reprezentanți ai societății civile. „E vorba de o ofensă, o bătaie de joc la adresa instituțiilor statului. Este vizată compromiterea instituției organizatoare, care n-ar fi în stare să-și protejeze acțiunile care figurează în obiectul său de activitate. Eu cred că persoanele interesate sunt din interior. S-a lăsat impresia, amăgirea că ar fi vorba de Rusia, care este vinovatul pentru toate întâmplările nefericite din viața noastră”, a declarat avocatul Pavel Abraham, potrivit Antena 3 CNN. 

Eu cred că trebuie să fim mai prudenți, mai competenți, mai pro-activi, nu reactivi, după astfel de incidente. Statul român a fost pus într-o lumină proastă iar populația îşi poate manifesta neîncrederea în competența acestor oameni. Este o operațiune de compromitere şi e lăsată impresia că ar veni din partea Federației Ruse. E posibil, dar puțin probabil, după părerea mea”, a mai spus acesta. 


Comentarii Facebook