Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Mesajul emoționant pentru „Bărbatul cu cască roșie”, un salvator român, de la fratele unui bărbat scos de sub dărâmături, în Turcia


Fratele unui bărbat din Turcia, scos de sub dărâmături, a transmis un mesaj emoționant salvatorilor  români care l-au ajutat în căutarea sa printre ruine. 

Dispeceratul pentru Situații de Urgență (DSU) a publicat, sâmbătă, 11 februarie, un mesaj primit din partea celor salvați de urmările cutremurelor din Turcia de către echipa de sprijin din România. 

„Vă mulțumesc! Vă sunt dator toată viața”

Un bărbat a trimis un mesaj emoționat salvatorilor români trimiși în zona cutremurelor devastatoare după ce aceștiia i-au salvat viața atât fratelui cât și cumnatei acestuia, reușind să-i scoată în viață de sub dărâmături. 

Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soția sa de echipa României. Vă mulțumesc din toată inima pentru că ați răspuns rugăminților mele și pentru că mi-ați salvat fratele și cumnata. Ați fost puternici și ați tratat situația foarte profesional. Aș dori să-i mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. A fost foarte răbdător cu mine și m-a ținut la curent cu toate actualizările și detaliile și m-a îmbrățișat când s-a finalizat salvarea fratelui meu și a soției sale. A fost profund îndurerat și trist pentru pierderea copilului. Vă mulțumesc și vă mulțumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viața”, a transmis bărbatul, potrivit DSU. 

Salvatorul de printre ruine sau „Bărbatul cu casca roșie”

Bărbatul cu „cască roșie” este ofițerul de presă în această misiune de sprijin în Turcia, locotenentul Bogdan Toma.

barbatul cu casca rosie.jpg

Bărbatul cu «cască roșie» despre care se amintește este colegul nostru din DSU, ofițer de presă în această misiune de sprijin în Turcia, locotenent Bogdan Toma”, au transmis reprezentanții DSU.

Luând legătura cu al nostru coleg Bogdan, pentru a afla mai multe informații legate de acest caz, povestea a devenit și mai emoționantă. În prima zi de misiune, când salvatorii români au reușit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu una dintre victimele acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă”, au  relatat cei de la DSU. 

Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu țara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Și asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociație, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea și salvarea copiilor vulnerabili, prin acțiuni umanitare. Este o lecție profundă de viață, din care cu toții avem ceva de învățat”, a încheiat DSU. 


Comentarii Facebook