Fostul șef al CIA a explicat cum au reușit ucrainenii să ucidă 6 generali ruși și zeci de ofițeri superiori - VIDEO


David Petraeus, general american în retragere și fost șef al CIA, a spus că lunetiștii ucraineni sunt foarte buni, dar și armata rusă este în degringoladă.

Deja s-a ajuns la 6 generali ruși omorâți de ucraineni. ”Rata mare de mortalitate în rândul ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși: generalii maiori Tușaiev, Gherasimov, Kolesnikov, Suhovețki, Mitiaev și generalul Mordvicev. La aceștia se adaugă zeci de colonei și alți ofițeri”, a scris Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean, duminică, pe Twitter, când a anunțat că al șaselea general rus a fost lichidat de lunetiști.

David Petraeus, general american în retragere și fost șef al CIA, a spus pentru CNN că ucrainenii au lăsat armata rusă fără comunicații, iar generalii trebuie să intervină pentru că militarii nu mai au inițiativă și nu înaintează.

Sistemul lor de comandă și control s-a stricat, comunicațiile lor au fost bruiate de ucraineni. Comunicațiile securizate nu au funcționat, au fost nevoiți să treacă la un singur canal, apoi la telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, deci nici asta nu a funcționat. Au furat telefoanele mobile ale ucrainenilor”, a explicat Petraeus.

Când coloana este oprită, un general nerăbdător, care stă în spate într-un vehicul blindat, merge înainte pentru a afla ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă în rândul ofițerilor subalterni. Acesta iese descoperit, iar ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni, și pur și simplu i-au eliminat”, a mai spus fostul șef CIA.

David Petraeus a explicat de ce este important orașul port Odesa

Odesa este cel mai mare port. Dacă ei cuceresc Mariupolul, acesta este ultimul mare port cu ieșire directă la Marea Neagră, nu trebuie să mai treacă prin strâmtoarea Azov, care ar putea fi blocată de ruși. Este un punct vital pentru toată Ucraina, când vine vorba de ce intră pe teritoriul ei. Au încercat să treacă prin Nikolaev unde sunt două poduri-cheie pe care vor trebui să le demoleze și încă o dată este un blocaj. Au mers puțin în nord, încercând să ocolească un râu care este aici. În ultimă instanţă vor să asedieze Odesa şi sunt şi nave de război care stau la ţărm, de pe care ar urma să aibă loc o invazie amfibie. Deocamdată totul este în așteptare”, a mai spus generalul american.

Comentarii Facebook