Miercuri 24 Aprilie

Cei 45 de studenți de la Drept din București au fost exmatriculați! Ce spun reprezentanții Facultății de Drept UBB?


Cei 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați, a decis rectorul de la Universitatea din București.

În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat astăzi Marian Preda. „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea”, a precizat rectorul, în cadrul unei declarații de presă.

Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele”, a declarat rectorul.

Decizia rectorului Marian Preda vine după ce 45 de studenți din cadrul Facultății de Drept de la București au fraudat mai multe examene din sesiunea de iarnă a acestui an universitar.

„Am analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare transmisă de Consiliul Facultății de Drept pe care am discutat-o și cu colegii mei prorectori. Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat pe cei doi dintre ei care ne-au solicitat acest lucru.Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept format din cei mai reputați specialiști în drept la nivel național a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare.”

Nu aș vrea să trecem ușor peste componenta morală a acestei situații, cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști”, a adăugat rectorul universității.

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei 49 de studenți de la Drept prinși copiind: Fenomenul nu e nou, dar s-a diversificat

Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este de acord cu exmatricularea celor 45 de studenți și ar fi procedat la fel. ”Regulamentul de organizare și funcționare al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai prevede, la art. 81, sancțiunea exmatriculării fără drept de înmatriculare pentru studentul care încearcă să promoveze examenul prin fraudă, precum utilizarea sau încercarea de utilizare în timpul examenului a mijloacelor de informare neautorizate de examinator.

A arăta intransigență față de astfel de comportamente, repetate, reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar și o formă de respect față de marea majoritate a studenților care respectă standardele academice și depun eforturi mari pentru promovarea onestă a examenelor, multe dintre ele foarte dificile. Conducerea Facultății de Drept din Cluj-Napoca își exprimă solidaritatea cu colegii de la Facultatea de Drept din București nevoiți să adopte o astfel de decizie dificilă”, transmit reprezentanții Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook