Este scandal uriaș pe legile educației! Surse: Religia, posibilă materie opțională la Bacalaureat


Este scandal uriaș pe legile educației după ce parlamentarii au votat un amendament care nu era agreat în coaliția de guvernare. Amendamentul referitor la diversitatea de gen, a aruncat în aer dezbaterile pe noile proiecte de lege din educație. În schimb, în ceea ce privește introducerea religiei ca materie opțională la examenul de BAC, aici ar exista consens politic.

Joi, în comisia de învățământ din Camera Deputaților, parlamentari PSD și PNL au votat un amendament propus de cultele religioase prin care diversitatea identitară să fie înlocuită cu diversitatea religioasă, notează Antena 3 CNN.

Ședința a fost întreruptă după nici o oră din momentul în care începuse, la solicitarea liderului de grup al social-democraților. Discuțiile au fost apoi suspendate pentru toată ziua și, din ce spun surse, vor fi reluate abia săptămâna viitoare în ceea ce privește aceste controverse. Tensiunile au apărut și pentru că vorbim de o modificare care nu era agreată nici de Ministerul Educației, cea de a înlocui diversitatea indentitară, cu cea religioasă. 

Pe de altă parte, în ceea ce privește introducerea religiei ca materie opțională la examenul de BAC, aici ar exista consens politic, fiind un amendament la care social-democrații țin.

Sunt și alte modificări care ar urma să fie făcute în urma celor peste aproape 1000 de amendamente depuse. Printre altele, vorbim de pedepse mai dure pentru elevii agresori sau schimbări la examenele naționale. Conform programului, săptămâna viitoare ar trebui ca legile educației să primească votul final în Camera Deputaților, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook