Drama sfâșietoare prin care trece un bărbat din Odesa. O rachetă rusească a luat viaţa copilului, a mamei și a bunicii, în ajunul Paştelui


În ajunul Paștelui, ocupanții ruși a luat viața a trei generaţii dintr-o familie ucraineană. Sâmbătă, 23 aprilie, în ajunul Paştelui, bunica Liuda, fiica ei Valerie şi nepoţica de doar 3 luni Kira, au murit în urma unui bombardament al ruşilor la Odesa. Ucrainencele au fost ucise de o rachetă care a lovit blocul unde locuiau, tatăl copilei a supraviețuit pentru că plecase să cumpere ceva de mâncare.

Yuri Glodan îşi părăsise doar pentru câteva clipe soția iubită și fetiţa când a avut loc atacul. Plecase din apartament la magazin, ca să cumpere alimentele de care aveau nevoie. Acolo a auzit exploziile, iar când s-a întors, a găsit o priveliște groaznică. O rachetă făcuse o gaură uriașă în bloc. Exact unde era apartamentul lui. Tânărul a început să strige la poliţie să-l lase să intre în clădirea în flăcări, iar când a ajuns în apartament şi-a găsit soţia şi soacra fără suflare. Ulterior, pompierii au descoperit şi cadavrul fiicei sale, Kira. Avea doar 3 luni de zile, scrie observatornews.ro.

Duminică, Yuri a mers din nou în apartamentul distrus, pentru a recupera ce mai supraviețuise bombardamentelor. Albume foto, colecția de pachete de zahăr a soției sale, note scrise de mână. A găsit și resturi din căruciorul fiicei sale, scrie sursa citată.

Pentru mine aceste lucruri sunt foarte importante, pentru familia noastră, pentru prietenii ei, pentru prietenii noștri. Avem prieteni minunați în comun, vor fi foarte valoroase toate aceste lucruri", a mărturisit bărbatul pentru BBC. 

Yuri și Valeria erau împreună de nouă ani.

Era foarte bună, râdea, îi plăcea să râdă, găsea bucurie în lucruri simple, era fericită. Iubea foarte mult Odesa, era într-adevăr orașul ei preferat. Admira fiecare stradă, fiecare casă. Și ce mamă a fost... Nici nu-ți poți imagina! A fost fiică, mamă, prietenă - cu cele mai bune calități... Pur și simplu nu pot găsi o altă persoană ca ea. Ea poate fi dăruită de Dumnezeu o singură dată", spune Yuri în timp ce le arată reporterilor fotografii cu Valeria pe telefon.

Am fost prezent la naștere, am plâns de fericire când s-a născut fiica noastră. Iar acum îmi este foarte greu să realizez că fetiţa mea nu mai este. Nici soţia, nici soacra... Au murit sub ochii mei. Au fost ucise de o rachetă rusească. Și, din păcate, familia mea nu este singura", continuă tânărul.

Yuri vrea ca lumea să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

Aceasta este durerea întregii Ucraine. Aceasta este durerea Odesei. Aceasta este durerea întregii lumi civilizate. Pentru că în secolul 21 a fost posibilă o asemenea agresiune, un asemenea război, astfel de crime, asemenea atrocități", a mai spus bărbatul. 

Reamintim că șapte rachete au lovit sâmbătă orașul Odesa, ucigând opt persoane și rănind alte 18, a declarat președintele într-o conferință de presă Volodimir Zelenski.

Foto: observatornews.ro

Comentarii Facebook