Doi români, identificați drept autorii unei crime din Ungaria. Au fost prinși după 29 de ani


Poliţiştii din judeţul maghiar Bács-Kiskun susțin că au reuşit să rezolve o crimă de acum 29 de ani, comisă de doi suspecţi români, relatează portalul Hirado și Hiros, portal de știri din Kecskemet. Suspecţii au părăsit locuinţa victimei cu sute de mii de forinţi. Bărbatul a fost trădat de urmele de ADN recoltate de pe un muc de țigară lăsat la locul faptei, scrie Libertatea.

Acum aproape 30 de ani, o femeie în vârstă, văduvă, a fost ucisă în seara zilei de 30 septembrie 1993, într-o casă din Soltvadkert. Moartea ei a fost descoperită de vecini, a doua zi dimineaţă. Din casă au dispărut sute de mii de forinți, au precizat anchetatorii maghiari.

Ancheta din acest caz a fost redeschisă în urmă cu doi ani. Au fost audiaţi mai mulţi martori indirecţi, iar doi cetăţeni români, care la momentul comiterii infracţiunii aveau 22 de ani, au fost identificaţi prin intermediul testării ADN, notează sursa citată.

ADN-ul descoperit pe un muc de ţigară rămas a devenit una dintre probele importante în procesul penal, cu ajutorul căruia s-a putut identifica suspectul de sex masculin”, a transmis poliția.

Fostul cuplu a mai ucis un om, un an mai târziu

Potrivit autorităților maghiare, în 1994 același cuplu a comis o crimă în Bugyi, judeţul Pesta. În timpul procedurii penale, care s-a desfăşurat între 1999 şi 2002, celor două persoane, care, între timp, se căsătoriseră, li s-au recoltat şi probe ADN. Doar bărbatul a fost găsit vinovat şi condamnat la 16 ani de închisoare, fiind eliberat după 13 ani. A revenit la pușcărie pentru o altă infracţiune.

Bărbatul și femeia suspectați de crima din 1993 se află în custodia autorităților maghiare. Ei au divorțat, între timp. Bărbatul se afla în închisoare în România, unde executa o pedeapsă cu închisoare pentru alte infracţiuni și a fost adus în august în Ungaria, unde va rămâne durata desfăşurării anchetei. Femeia a fost preluată în mai, în urma unei cereri de asistenţă judiciară în materie penală, în baza unui mandat internaţional de arestare. Ambii au fost audiaţi în calitate de suspecţi şi se află în arest preventiv, în aşteptarea încheierii procedurii penale.

Comentarii Facebook