Doi elevi, din clasa a VIII-a și a XII-a, infectați cu coronavirus


Doi elevi, din clasa a VIII-a din Iaşi și de o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului sunt infectați cu coronavirus și nu vor susține examenele. 

Fata a fost la școală săptămâna trecută, la pregătirea pentru Bacalaureat. Autoritățile sanitare au declanșat ancheta epidemiologică.

Elevul de clasa a VIII-a din Iași a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi. Acesta ar fi luat boala de la bunica lui, testată pentru că urma să facă o operaţie şi a ieşit pozitivă. Apoi, toată familia a fost testată.

”Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată", a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

Elevii din clasele a opta și a douăsprezecea fac în perioada 2 - 12 iunie pregătire pentru examenele naționale. Ministerul Educației a impus reguli stricte de siguranță, de la distanțarea în clase, purtarea măștilor până la perioada de timp cât să dureze cursurile de pregătire.

Comentarii Facebook