De la machiaj și perucă la haine militare și arme în mână. „Îmi iubesc ţara. Nu pot sta cu mâinile în sân şi să privesc cum oamenii sunt ucişi”


Arthur Ozerov are 32 de ani şi este drag queen. De la începutul războiului s-a implicat activ în coordonarea logistică militară. „Îmi iubesc ţara. Aşa că am decis să fac un efort şi să ajut cumva”, a declarat acesta pentru LGBTQ Nation.

Nu-i pasă nimănui dacă este gay sau hetero, cel mai important este să ai experienţă militară”, a mai declarat bărbatul. Acasă, pe lângă costume, peruci şi machiaj, are o stupină. Când nu se ocupă cu arta machiajului şi a hainelor pentru femei, Arthur îngrijieşte albine. De 8 ani are propria sa stupină. „Totul a început cu un singur stup, primit cadouă de ziua mea”, spune tânărul ucrainian.

gay apicultor.PNG

Termenul „drag queen” (prescurtarea de la „dressed like a girl”) se referă de obicei la bărbaţi (heterosexuali, trans sau cu altă orientare sexuală) care se îmbracă în haine specifice femeilor, folosesc machiaj şi joacă, practic, un rol de imitare/exagerare a feminităţii şi a rolurilor de gen. Pe scurt, este o reprezentare artistică.

O drag queen cunoscută este americana RuPaul, celebră pentru reality show-ul „RuPaul's Drag Race”.


Comentarii Facebook