De ce a murit, de fapt, Nelu Ploieşteanu. Medicii legişti au spus clar


Medicii legiști au stabilit de ce a murit Nelu Ploieșteanu. Rezultatul testului pentru coronavirus a fost dat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, iar acum familia regretatului interpret știe în ce condiții îi poate organiza înmormântarea.

De ce a murit, de fapt, Nelu Ploieşteanu

După ce Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani, familia interpretului de muzică lăutărească a cerut să-i fie făcută necropsia, pentru a se stabili dacă artistul a avut sau nu COVID-19 la momentul decesului. Apropiații lui au sperat la un rezultat negativ al testului pentru infecția cu coronavirus, astfel încât să îl poată înmormânta creștinește.

Însă, familia lui Nelu Ploieșteanu a primit o veste proastă de la medicii legiști. Rezultatul necropsiei a arătat că artistul avea COVID-19 atunci când a decedat. Apropiații interpretului urmează să ridice trupul neînsuflețit al cântărețului, aflat într-un sicriu sigilat, în cursul zilei de astăzi, conform unor surse ale Gândul.ro. Înmormântarea va fi făcută conform regulilor în vigoare pentru pacienții infectați cu coronavirus, fără parastas și slujbă în biserică. Vor putea participa cel mult 16 persoane.

Unde va fi înmormântat Nelu Ploieșteanu

Regretatul interpret va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, în locul unde își duce somnul de veci și Mihăiță, fiul lui care a murit în urmă cu doi ani, la vârsta de 32 de ani. El suferea de un handicap și era mobilizat la pat.

Nelu Ploieșteanu își pregătise piatra funerară, cu ceva timp în urmă. În locul unde va fi înmormântat interpretul de muzică lăutărească se află și piatra funerară a artistei Ileana Ciuculete, care a murit în urmă cu aproximativ patru ani, la vârsta de 59 de ani, din cauza unei ciroze provocate de o hepatită C de care nu știuse.

Cea mai mare durere a lui Nelu Ploieșteanu

De altfel, finalul anului trecut, Nelu Ploieșteanu spunea că locul în care se simte bine este lângă fiul lui. Artistul și soția lui au suferit enorm atunci când a murit Mihăiță. Celebrul interpret mărturisea atunci că băiatul obișnuia să îi apară în vis. Cântărețul era supărat în ultima perioadă pentru că nu mai putea merge la locul de veci al copilului său, din cauza restricțiilor ce au fost impuse.

Fiul meu este înmormântat la Cimitirul Străulești 2, în fiecare zi merge cineva din familie să-i ducă flori, are mereu candela aprinsă. Iar acum, de Sărbători, i-am pus brăduț și jucării. Acolo e raiul pe pământ, acolo mă simt bine, lângă el! Au trecut doi ani, dar ne este foarte dor de Mihăiță, și mie și soției. Nu există cuvânt în lumea asta care să exprime durerea părinților care își pierd copilul. Dar el este mereu lângă noi, la necaz. Ne apare și în vis, îl visăm și vesel și trist”, mai povestea Nelu Ploieșteanu.

Mara Bănică, revoltată după decesul lui Nelu Ploieșteanu

Jurnalista Mara Bănică a criticat faptul că INML nu au program în weekend, motiv pentru care familia lui Nelu Ploieșteanu, la fel ca și alte familii, a fost nevoită să aștepte răspunsul medicilor legiști pentru încă trei zile.

Se prelevează o serie de probe, Institutul Cantacuzino le lucrează, dacă SARS-CoV-2 era prezent, nu se mai face autopsia, dacă nu era prezent, se face autopsie pentru a se vedea cauza decesului. Repet, trupul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns acolo de vineri. Azi e luni după-amiază, mie mi se pare că această instituție are program de gravide. Sâmbătă și duminică nu lucrează în condițiile în care avem sute de morți. Cu toții avem părinți, iar dacă ni s-ar întâmpla o astfel de situație, cum am putea trăi weekend-ul acela în casă, cu așteptări, cât de calm să fii, cât de educat, cât de mult să duci la extrem durerea și să o porți cu demnitate într-o astfel de situație“, a spus Mara Bănică.


Comentarii Facebook