Cuplu arestat după ce a căutat pe Google ”cum să deschizi o fereastră încuiată”


Un cuplu suspect de tentativă de furt a fost arestat după ce poliția a găsit în căutările din Google de pe telefonul mobil ”cum să deschizi o fereastră încuiată”.

Jordan Malcom-Taylor, 28 de ani, și Nikisha Hosten, 22 de ani, plănuiseră să spargă o proprietate din Virginia Water, Surrey, Anglia, în 2020. Ei au fugit, după de au fost surprinși de proprietar și nu au mai furat nimic.

Poliția i-a prins, iar în telefonul lui Hosten au găsit căutări pe Google, de genul ”Ce să faci cu 3 milioane de lire sterline”, ”De unde să iei o armă” și ”Cum să deschizi o fereastră încuiată”, potrivit The Independent.

Cercetările ulterioare au arătat că cei doi au fost surprinși de o cameră de supraveghere în timp ce făceau vizite de recunoaștere în zonă.

Cei doi au fost judecați și condamnați pentru tentativă de furt calificat și deținere de armă de foc improvizată, fiind condamnați la 9 ani și 9 luni de închisoare - Malcom-Taylor, în timp ce Hosten a primit 11 ani.

În timpul procesului, jurații au aflat cum cei doi au căutat o casă potrivită în care să intre pentru a fura în săptămânile dinaintea operațiunii eșuate.

Astfel, cei doi s-au decis asupra unei proprietăți din Virginia Water, zonă în care casele costă milioane de lire sterline. Au intrat pe proprietate printr-un gard, pe 15 aprilie 2020. Dar au fost văzuți și puși pe fugă, apoi prinși mai târziu de poliție.

În mașina lor au fost găsite două cuțite, o armă de foc artizanală și cătușe, dar și câteva unelte cu care puteau să forțeze încuietori și chiar un bidon cu benzină.

Sergent Hannah Clarke, de la Poliția Surrey, a spus că este o ”ușurare” că cei doi se află acum în spatele gratiilor. „Hosten și Malcom-Taylor plănuiseră să comită o spargere violentă și au arătat un dispreț înfricoșător față de victimele lor în timpul procesului. Din fericire, planurile lor au fost dejucate... Este o ușurare că sunt acum în spatele gratiilor”, potrivit Digi24.ro.

Comentarii Facebook