Cum se va călători în Uniunea Europeană? Apar pașapoarte Covid-19


Miniştrii Turismului din UE au căzut de comun acord să introducă aşa-numitele ”paşapoarte Covid-19”, dar și să vadă dacă pot deschide unor coridoare speciale pentru călătorii, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, care a prezidat videoconferinţa, în condiţiile în care Croaţia deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a spus Gari Cappelli la finalul reuniunii. Acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”, a adăugat oficialul croat.

Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a mai spus Gari Cappelli.

Croaţia, ţară al cărei litoral la Marea Adriatică se întinde pe o lungime de peste 1.500 de kilometri şi cuprinde mii de insule, este puternic dependentă de veniturile din turism, la fel ca şi Grecia, Italia, Spania şi Portugalia.

Foto: Guliver/Gettyimages


Comentarii Facebook