Duminica 28 Aprilie

Cum a devenit milionar în euro Victor Ponta. Se dă expert pe consultanță economică pentru firme mari din Afară


Victor Ponta, fostul premier al României, și actual consilier al premierului Marcel Ciolacu, a avut un profit de un milion de euro pe firma lui.

Firma lui Ponta, Vp Projects Advisers SRL, a avut, potrivit datelor publice de la Registrul Comerțului, o cifră de afaceri în 2022 de circa 1,3 milioane de euro, iar profitul net al firmei se ridică la peste un milion de euro.

Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, a declarat acum ceva timp Victor Ponta, actualmente consilerul premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că nu este niciun conflict de interese pentru că nu are beneficii materiale de la guvern, dar nu spune nimic despre accesul la informații și relațiile pe care le întreține din postura de consilier onorific al premierului României: ”Cum adică? Nu câștig bani din consilier onorific la nimeni. Și nu lucrez și nu am lucrat cu nicio instituție publică din România sau cu o companie cu capital integral sau parțial de stat. Este de interes public dacă aș avea vreun contract cu o instituție publică sau companie de stat, sau dacă aș avea o funcție publică prin care primesc bani publici. Precizez clar că nu, nu am și nu am avut”.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma VP Projects Advisers SRL, înființată în anul 2021, a încheiat anul 2022 cu un profit net de 5.195.955 lei pe anii 2021 și 2022. Asta înseamnă un profit de peste un milion de euro. Cifra de afaceri pe anii 2021 și 2022 a fost de circa 1,3 milioane de euro. VP Projects Advisers SRL a declarat trei angajați în anul 2021 și şapte angajați în anul 2022.

Comentarii Facebook