Duminica 24 Septembrie

Cormoranii vor putea fi vânaţi tot anul. Legea urmează să fie promulgată


Camera Deputaţilor a adoptat legea prin care vânarea cormoranului mare în România va fi permisă pe tot parcursul anului. 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr. 1 la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, în sensul permiterii vânării cormoranului mare în România, în tot cursul anului.

Populaţiile s-au întors în unele zone după o lungă absenţă şi s-au mutat şi în alte zone anterior neocupate. Această creştere a numărului şi a distribuţiei a adus păsările în conflict cu omul. Cu toate că îngrijorarea producătorilor de peşte a crescut ca urmare a pagubelor tot mai mari produse de cormorani în fermele de acvacultură, semnalele acestora nu au fost auzite de responsabilii cu protecţia mediului. Urmare acestui fapt, s-a ajuns în prezent ca producători de marcă din acvacultura românească să dorească să abandoneze această activitate şi să se îndrepte spre alte activităţi din agricultura românească”, au motivat iniţiatorii proiectului de lege, senatori şi deputaţi ai PNL şi PSD, în expunerea de motive.

Aceste specii de păsări se hrănesc aproape exclusiv cu peşte, în medie, un cormoran consumând aproximativ 500 de grame de hrană în fiecare zi. 

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor, iar legea merge la promulgare.

Comentarii Facebook