Controale la mocănița de la Vișeu. Compania: Totul e ”pe propria răspundere” a turiștilor


Şeful ISU Maramureş, Pavel Baltaru, a declarat că vor verifica traseul mocăniței dn Vișeu după deraierile care au avut loc recent.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Maramureş se constituie, luni, o comisie mixtă de control formată din reprezentanţii mai multor instituţii - ISU, ITM, Poliţia Transporturi pentru a vedea din ce cauză apar aceste deraieri şi disfuncţionalităţi, dacă sunt luate toate măsurile, dacă sunt toate avizele necesare la societatea care administrează Mocăniţa. De asemenea, vor fi contactaţi şi cei de la Oficiul Judeţean de Turism Maramureş sau cei de la CFR pe partea de şine”, a spus Baltaru.

Pe site-ul societăţii CFF Vişeu de Sus, turiştii sunt avertizaţi că orice călătorie cu trenurile turistice ale CFF Vişeu de Sus ”are loc pe propria răspundere”.

CFF Vişeu de Sus este o cale ferată forestieră, operată privat, care funcţionează îndeosebi pentru transportul lemnului şi de aceea nu se pot ridica pretenţii în ceea ce priveşte transportul public de pasageri, condiţii speciale de transport sau mersul trenurilor. Ora plecării, traseul şi staţionarea trenurilor se vor supune cerinţelor producţiei şi pot apărea oricând modificări. De aceea, nu există nicio garanţie pentru anumite condiţii de transport sau mersul trenurilor, chiar dacă acestea au fost deja publicate”, se arată în avertismentul citat.

Vă rugăm să arătaţi înţelegere posibilelor defecţiuni care pot apărea în timpul călătoriei şi răbdare în cazul unor întărzieri. Vă rugăm să vă adaptaţi pretenţiile personale ţinând cont de faptul că transportul se efectueză pe o cale ferată istorică, cu utilaje construite în urmă cu peste o sută de ani. Dacă, din cauze tehnice sau meteorologice, călătoria va fi întreruptă, pentru rezolvarea oricăror neînţelegeri/neplăceri, personalul societăţii vă stă la dispoziţie. Vă rugăm să vă adresaţi respectuos şi să vă păstraţi calmul”, se mai arată în textul citat.

În 10 august, 12 persoane au fost rănite după ce locomotiva Mocăniţei a deraiat pe Valea Vaserului.

Comentarii Facebook