CNA amendează Realitatea Plus cu 10.000 de lei. O moderatoare a cerut trimiterea romilor în India


Postul Realitate Plus a fost sancționat, marți, 8 februarie, de CNA cu o amendă de 10.000 de lei din cauza unor declarații făcute de moderatoarea Alexandra Păcuraru care a cerut trimiterea romilor în India. 

Reprezentanții organizației non-guvernamentale Aresel au precizat că în urma deciziei de sancționare cu somație publică, au făcut o cerere de reexaminare a deciziei, cerere care a fost luată în considerare de către CNA şi au reluat discuţiile pe subiectul declaraţiilor făcute de Alexandra Păcuraru.

Poate se va găsi un om de bine care să vină cu avionul şi toţi ăştia care nu respectă legea să-i urcăm şi să-i ducem… uite !... în India… tot există atâtea locuri nepopulate acolo şi tot se aseamănă între ei”, a spus atunci moderatoarea.

Din pricina unor situaţii procedurale, Mircea Toma, cel care a cerut săptămâna trecută sancţiunea prea uşoară, a cerut de această dată anularea deciziei de săptămâna trecută şi sancţionarea cu amendă de 10.000 de lei pentru cele declarate de moderatoarea Alexandra Păcuraru pe 13 Ianuarie. Salutăm implicarea lui Mircea Toma în acest caz şi faptul că a avut puterea de a recunoaşte nevoia unei reveniri pe decizia de săptămâna trecută!”, au mai precizat cei din ONG-ul Aresel.

În acest caz s-a făcut dreptate. Dorim de asemenea să luăm în calcul scuzele publice adresate de doamna Alexandra Păcuraru, emise în timpul următoarei emisiuni şi acceptăm această situaţie ca reprezentând circumstanţe atenuante, de aceea considerăm că o amendă la limita inferioară a legii este justă”, au încheiat reprezentanții ONG-ului.


Comentarii Facebook