China recunoaște că în Wuhan au fost cu 50% mai mulți morți


China a revizuit numărul oficial de decese cauzate de noul coronavirus, ridicând cu peste o treime numărul de victime atribuite pandemiei.

Autoritățile din Wuhan, unde virusul a fost raportat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut, au declarat vineri încă 1.290 de morți de coronavirus la numărul de decese înregistrate deja. 

Numărul total de cazuri înregistrate în oraș se ridică acum la 50.333, cu 3.869 de morți. Numărul anterior de decese raportat la Wuhan a fost de 2.579 - deci cifra revizuită marchează o creștere de 50% a numărului de decese.

La 17 aprilie, Comisia Națională de Sănătate din China a raportat 3.342 de decese la nivel național, înainte de publicarea cifrelor revizuite de la Wuhan, notează CNN.

Oficialii au explicat că decesele au fost inițialneraportate, deoarece în etapele incipiente ale pandemiei unii oameni au murit acasă, iar medicii copleșiți au fost concentrați pe tratarea cazurilor, mai degrabă decât raportarea deceselor. De asemenea, de vină a fost și întârzierea colectării cifrelor de la diverse organizații guvernamentale și private.

Nu este prima dată când autoritățile medicale din China au modificat cifrele legate de pandemie. Modul în care s-au numărat cazurile a fost schimbat de trei ori în ianuarie și februarie, ceea ce a dus la o confuzie privind magnitudinea pandemiei din China.

De asemenea, experții au ridicat un semnal de alarmă asupra modului în care China a tratat cazurile asimptomatice. Unii pacienți care au fost testați pozitiv pentru virus, dar nu au prezentat simptome, nu au fost incluși în numărul de cazuri, ceea ce a făcut dificilă compararea numărului real de bolnavi din China cu cel din restul lumii.

Comentarii Facebook