Cercetată disciplinar! Medicul Flavia Groșan, care a vorbit despre tratamentul COVID-19, riscă să fie dată afară din MEDICINĂ


Medicul Flavia Groșan a explicat că acum tratamentul COVID nu este unul bun și că ar trebui modificată schema de tratament. Acum riscă să fie dată afară din profesie. 

Mi-am facut propriul protocol (de tratament a bolnavilor Covid). Eu mi l-am facut prieten, il tratez ca pe pneumonie. Am tratat o familie de cinci membri de la 30 de ani la 97 de ani, de Craciun m-am trezit cu mesaj audio pe Facebook ca ‘Datorita dvs. am fost toti 5 la masa de Craciun’. Eu cu asta ma hranesc. Lumea este extraordinar de speriata. Ei merg in spital, mi-e ciuda uneori, stai un pic, ca e un caz usor asta. Dar nici eu nu pot tot sa rezolv. Ma raporteaza la Colegiul Medicilor ca am atacat protocolul oficial. N-am atacat protocol nimănui, dar eu mai si gandesc. De la comisia de etica m-au sunat ca am zis ca nu e bun protocolul expertilor. A fost acuzatia unui medic, acuzatia nu a venit de la miile de pacienti pe care i-am tratat. Eu sper ca fac bine cu schema mea. Mie nu mi-a fost frica deloc de Covid, nu m-a preocupat amenintarile nimanui legat de ce vedeam la TV, expertii care se enervau. Am tratat ca pe o pneumonie”, a afirmat Flavia Groșan la Antena 3.

Flavia Groșan face tratament cu Claritromicina

Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (...) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine", a declarat dr. Flavia Groşan pentru național.ro.

Flavia Groşan susține că tratamentul cu Kaletra şi Codeină este "o mare greşeală"

"Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen (n.r. – saturaţia de oxigen din sânge). Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (...) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră (n.r. – în spitale) pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (...) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc", a susţinut doctoriţa.

În opinia ei, administrarea Kaletra şi Codeină este "o mare greşeală". "Norocul a fost cu câteva asistente pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra şi să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon şi întrebau de ce nu au diaree şi se simt bine pacienţii. Aceste asistente au salvat viaţa bolnavilor", a spus dr. Flavia Groşan.

Acesta se laudă că a vindecat aproape o mie de pacienţi COVID în diferite stadii. Ea recomandă pacienților Claritromicina, un antibiotic macrolide. 

Flavia Groşan este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor 

Colegiul Medicilor din Bihor (CMB) s-a autosesizat, iar medicul va fi cercetat în Comisia de Etică.

"Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC până în anii 2000, s-a retras din sistemul public și are un cabinet privat. 

Despre cele 1000 de persoane vindecate, Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, a spus că: ”În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?”.

De asemenea, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt ele, în sine, periculoase şi aberante. "Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Totodată, reprezentanta Colegiului Medicilor spune că articolul privind "minunile" practicate de dr. Flavia Groşan a scandalizat medicii specialişti ATI, iar afirmaţiile acesteia reprezintă un derapaj profesional grav.

"Nu poţi spune "Hai la mine că vă dau sănătate şi viaţă!", asta spune un vraci, şi că ceilalţi medici sunt criminali. Să negi toate protocoalele medicale, să spui că nu ai nevoie de heparină pentru tratarea cheagurilor şi de oxigen este un derapaj profesional grav, ofensator pentru ceilalţi medici şi vătămător pentru pacienţi, cărora li se induce neîncrederea în medici", a arătat dr. Pantiş.

Preşedintele Colegiului Medicilor a recunoscut că sancțiunile ar putea merge până la suspendarea sau ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Comentarii Facebook