Cel mai bun lunetist din lume a ajuns în Ucraina și luptă contra rușilor - FOTO și VIDEO


Mass-media ucraineană scrie că un fost lunetist al Forțelor Armate Canadiene s-a alăturat militarilor ucraineni, în calitate de voluntar, și va lupta contra rușilor. 

Wali, cel mai faimos lunetist, a ajuns în Ucraina

Ultima misiune a lunetistului canadian a fost în luptele contra ”Statului Islamic” (ISIS). Un lunetist bun poate ucide 5-6 oameni pe zi, dar unul grozav ajunge la 7-10 victime. Ei bine Wali este capabil să ajungă la 40 de ucideri pe zi într-o campanie productivă. Din acest motiv el a devenit o legendă în rândul armatei mondiale. ”Au fost atât de fericiți să ne aibă. Parcă am fi fost prieteni imediat. Vreau să-i ajut. Este la fel de simplu. Trebuie să ajut pentru că sunt oameni aici. fiind bombardati doar pentru ca vor sa fie europeni și nu ruși.Acum o saptamana inca programăm chestii.Acum iau rachete antitanc într-un depozit pentru a ucide oameni adevărați...Asta este realitatea mea chiar acum.Soția mea s-a opus. ideea, asta a fost cea mai grea parte a deciziei. Vă puteți imagina ce a spus ea și cum gândește”, a declarat celebrul lunetist.

Wali a este renumit pentru că a împușcat un dușman de la 3.540 de metri. 

Potrivit ziarului canadian La Presse - prima publicaţie care a anunţat intenţia fostului militar canadian de a merge în Ucraina - lunetistul canadian a fost impresionat de fotografiile cu orașele ucrainene distruse.

Cetăţeanul canadian este un fost lunetist al Regimentului 22 Regal, poreclit ”Wali”, și are experiență de luptă - dobândită de-a lungul timpului prin participarea la mai multe operaţii militare. În 2015, a plecat singur în Irak pentru a lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Lunetistul a ajuns în Ucraina fără arme de foc, dar a precizat că are în rucsac o mască de gaze, un costum de camuflaj folosit în mod obișnuit de lunetişti, un binoclu și o jachetă pe care a folosit-o în Afganistan.

Comentarii Facebook