Caz ieșit din comun. Un român a demonstrat în instanță că a avut alcoolemia pozitivă de la șervețelele umede


Un bărbat din Iași a demonstrat în instanță că alcoolemia i-a ieșit pozitivă după ce s-a șters cu șervețele umede la gură. Așa a scăpat de o amendă usturătoare de 1300 de lei pe care o primise.

Imediat după ce a primit amenda, bărbatul a mers în instanță, unde judecătorii i-au dat câștig de cauză. Totul a început în urmă cu un an, când bărbatul a fost implicat într-un accident auto. Acesta a fost lovit în spate de un autovehicul, iar la rândul lui a lovit o altă mașină. Potrivit procedurilor, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest. Atunci, aparatul a arătat o concentrație a alcoolului de 0,06% mg/l alcool pur în aerul expirat,  scrie Antena 3.

Prin expertiză făcută pe baza probelor biologice, ieșeanul a reușit să demonstreze ceea ce a și susținut de la început: faptul că nu consumase băuturi alcoolice în aceea zi.  Acesta a declarat că, înainte de a sufla în alcooltest, s-a șters la gură cu șervețele umede care conțineau alcool, fiind rănit pe față și pe mâini în urma accidentului, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook