Câți bani au trimis acasă, în 2022, românii plecați la lucru în Occident


Românii plecați la muncă în Occident au trimis acasă, în primele opt luni din 2022, patru miliarde de euro.

Conform BNR, din Marea Britanie au ajuns în țară 900 de milioane de euro, dar și românii din Italia și Spania au trimis mai mulți bani decât anul trecut.

În primele patru luni ale anului, muncitorii români din Germania erau pe primul loc în top, dar acum primul loc este ocupat de românii care lucrează în Marea Britanie, cu 897 de milioane de euro, iar cei din Germania sunt pe locul secund, cu 796 de milioane de euro.

Conform statisticilor oficiale, în Regatul Unit este stabilită cea mai mare comunitate de români, în 2021 aici erau 540.000 de cetățeni din România.

Și în Italia și Spania au fost înregistrate creșteri față de anul trecut. Din Italia, românii au trimis aproximativ 617 milioane de euro, iar din Spania 310 milioane de euro, de la începutul anului, până în luna august 2022, potrivit digi24.ro.

Aceste remiteri de bani ajută economia pentru că finanțează contul curent care este într-un deficit substanțial, undeva la 10% din PIB, mai mult acești bani susțin familiile din România celor care lucrează în străinătate și ajută desigur consumul din țară și implicit creșterea economică din România”, a explicat Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România.

Comentarii Facebook