Cât îl costă fiecare zi de război în Ucraina pe Vladimir Putin


Rusia a cheltuit deja 34 miliarde de dolari pentru a purta războiul din Ucraina. Cel mai mult costă Kremlinul tehnica şi echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea cifrându-se la 230 milioane de dolari pe zi, potrivit calculelor făcute de analistul german Tomi Ahonen pentru Focus.de, citat de Agerpres.

Analistul crede că preşedintele rus Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie.

Acesta a estimat că în Ucraina sunt 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară, fără să aibă certitudine pentru aceste cifre. 

Pentru a putea transporta aceste trupe, rușii ar trebui să deplaseze în Ucraina: transportoare blindate - 7.600; tancuri - 5700; sisteme de artilerie - 3.800; alte vehicule implicate în operaţiuni (antiaeriene, de comandament sau de reparaţii) - 1.900.

Cel mai mult costă muniţia de artilerie şi rachetele, susţine Tomi Ahonen. Pentru artilerie, Rusia cheltuieşte maxim 475 milioane de dolari pe zi.

Conform estimărilor lui Tomi Ahonen, combustibilul îl costă pe Putin aproximativ 15 milioane de dolari în fiecare zi. Separat, specialistul arată că pierderile de tehnică militară de către Federaţia Rusă costă Moscova 230 de milioane de dolari pe zi.

”Putin trebuie să bage mâna mult mai adânc în buzunar când vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucişătorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari. În total, în timpul războiului din Ucraina, se estimează că Rusia a pierdut echipamente şi vehicule militare în valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt şi mai mari”, afirmă expertul german.

Expertul crede că Putin ar fi plănuit să preia puterea la Kiev în trei zile.

Comentarii Facebook